diumenge, 16 d’octubre del 2011

Notícia a l'Esai Internet del Telenotícies Migdia


Categoria: Educatius 
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella 
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Caçar faltes d'ortografia, i no fantasmes, és l'objectiu del blog Caçadors d'errades, de l'Eva Vergés, mestra de l'Escola Vedruna-Àngels del Raval de Barcelona. Els alumnes recorren els carrers a la recerca d'errors lingüístics que retraten amb les seves càmeres i que després pengen al blog i comenten a classe. Com per exemple aquesta gran "o", que no hauria de dur accent, trobada al carrer Hospital. El blog acaba de guanyar el primer premi del concurs internacional Educared d'innovació educativa amb les noves tecnologies, en la categoria de professors amb alumnes.
El jurat va destacar l'originalitat de la proposta i el foment de l'aprenentatge a través del joc, d'una manera natural i lúdica, traslladant a la pràctica i a l'entorn del coneixement més pròxim els continguts teòrics apresos a l'aula.

El premi especial del jurat a l'ús de la tecnologia mòbil l'ha guanyat una altra proposta catalana: L'etiquetatge amb codi QR dels carrers de Rubí, que, amb la direcció dels mestres Miquel Xarau i Josep Maria Silva, han fet alumnes de diverses escoles de la ciutat. La idea és que cada placa incorpori un codi QR (del que ja vam parlar a l'Espai Internet ara fa ja gairebé tres anys) que porti, un cop capturat amb la càmera del mòbil, a textos, imatges, vídeos i àudios preparats pels escolars.

Als premis Educared, que atorga la Fundación Telefònica, s'hi havien presentat 4.000 treballs de 29 països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada